Tervetuloa median sivustolle

Metsä vastaa -verkkopalvelun media-osio tarjoaa kävijöille metsäaiheisia uutisia, tapahtumia sekä tietoa muun muassa Suomen puulajeista ja niiden syntyhistoriasta erinomaisine piirroksineen. Sivua ylläpitää tiedottaja Kristiina Kulmala. Hänet tavoitat sähköpostilla etunimi.sukunimi@tapio.fi. Tapio palvelee mediaa verkkosivuillaan, jonne koottu tietoa asiantuntijoistamme. Tutustu sivuun.

Oulun seudun bioenergiapörssissä alkanut kauppa

6.3.2012 Palvelun tarkoitus on lisätä energiapuun käyttöä seudulla. Palvelulle uskotaan olevan kysyntää, sillä energiapuulle on menekkiä ja metsäkoneyrittäjät haluavat palvella suoraan metsänomistajia.

Bioenergiakauppa on alkanut Oulun seudun bioenergiapörssissä. Palvelun tarkoitus on lisätä energiapuun käyttöä seudulla. Bioenergiapörssissä käydään nettihuutokauppaa energiapuusta. Tällä hetkellä on myynnissä energiapuuleimikoita yrityksille Iin, Utajärven ja Pudasjärven alueilta.

Metsänarvioijan arvioinnin jälkeen metsänomistajan puukohde viedään internetsivustolle ja ostaja selviää huutokaupalla. Ostaja voi joko hyväksyä tai hylätä tarjouksen. Palvelu on maksutonta. Oulunkaaren kuntayhtymä ja Pohjois-Pohjanmaan metsäkeskuksen kehittämä bioenergiapörssi halutaan laajentaa koko maahan. Lähde: Radiomega/Saara Kemppainen

Uusi pellettitehdas voi syntyä Ristiinaan

20.02.2012 Ristiinaan on suunnitteilla uudenlainen metsäenergiaa hyödyntävä tehdas. Paikkakunnalle on tarkoitus rakentaa maan ensimmäinen biohiilipelletin tuotantolaitos. Biohiilipelletti korvaa kivihiilen käyttöä suurissa voimalaitoksissa. Asiakkaita haetaan Keski-Eurooppaa myöten. Kotimaan markkinoita odotetaan avautuvaksi esimerkiksi Helsingin kaupungin energiaratkaisuista.

Tuotanto perustuu puun lämpökäsittelyyn. Paahdettu puu pelletoidaan. Energiatiheys tilavuutta kohti kasvaa puolitoistakertaiseksi normaaliin pellettiin verrattuna.

Hanketta koordinoi teknologiakeskus Miktech Oy. Laitosta on kaavailtu Ristiinaan perustettavan biologistiikkakeskuksen yhteyteen. Lähde: Itä-Savo -lehti

Metsänhoitotöitä Kasavuoren alueella Kauniaisissa

9.2.2012 Alkuvuonna 2012 aloitetaan kaupungin luonnonhoitosuunnitelman 2012-2021 mukaiset metsänhoitotyöt Kasavuoren alueella. Töitä tehdään suunnitelmaan merkityillä alueilla: 53, 56.1, 58, 84, 87, 89, 97-98, 102-105 ja 111. Luonnonhoitosuunnitelmaan ja hoitokattoihin 2012-2021 voi tutustua tarkemmin tältä sivulta
Luonnonhoitosuunnitelma on hyväksytty Kauniaisten yhdyskuntalautakunnassa 22.3.2011. Työt suoritetaan huomioiden alueilla tapahtuneet muutokset. Luonnonsuojelualueella poistetaan vain vaarallisia lahoja puita ulkoilureittien varsilta.
Lisätietoja antavat: Kaupunginpuutarhuri Emmi Silvennoinen, p. 09-505 6540
Kunnossapitopuutarhuri Minna Rautio, gsm 050-411 8656

Päivitetty: 06.03.12
.
-->