Tavla med nötter

Såga av ett smalt bräde två 25 cm långa och två 20 cm långa bitar. Såga brädändorna i 45 graders vinkel och sätt ihop bräderna till en ram. Fäst bräderna i hörnen med en häftpistol på ramens baksida.

Klipp av tjockt papp en pappbit som är något större än öppningen i ramen och fäst den på ramens baksida med häftpistolen. Knyt en liten ögla av en repstump och fäst den som upphängningsögla på ramens baksida med häftpistolen.

Bred ut ett tjockt lager lim på ytan av det papp som syns i öppningen och placera ut olika slags nötter. Försök fylla hela öppningen i ramen med nötter. Strö lite vitpeppar mellan nötterna. Låt limmet torka ordentligt.

Limma på ramen små blommar av solrosfrön. Limma svartpepparkorn mitt i blommorna. Bind av naturband en stor rosett och limma den upptill på ramen.

Den här tavlan har många dekorationer som fåglarna gillar. Därför lönar det sig att placera den på dörrens insida. I stället för nötter och solfrös eller som komplement till dem, kan man använda kottar, små kvistar, lavar, mossor osv.

Källa: www.taikalehti.fi
Uppdaterat: 18.11.10
-->