Metsäalan luonnonhoitokortti koneenkuljettajille, metsureille, leimikon suunnittelijoille ja metsänomistajille

Metsäalan luonnonhoitokortti on käytännönläheinen osaamispaketti, jolla metsäammattilainen varmistaa ja osoittaa työnantajalleen osaamisensa talousmetsien luonnonhoidossa. Metsäalan luonnonhoitokortti myönnetään kaikille osaamiskokeen hyväksytysti suorittaneille. Metsäkeskuksen järjestämään yksipäiväiseen osaamiskokeeseen voi kukin valmentautua haluamallaan tavalla, esimerkiksi osallistumalla oppilaitoksen järjestämälle kurssille tai pelkästään perehtymällä oppimateriaaleihin.

Luonnonhoidollisen osaamisen ansiosta työn laatu säilyy vaihtelevista olosuhteista riippumatta hyvänä sekä asiakkaat ja muut metsissä kulkijat tyytyväisinä. Metsäalan luonnonhoitokortin suorittanut metsänomistaja hallitsee omatoimisessa metsänhoidossa ja hakkuissa tarvittavat luonnonhoitomenetelmät ja ymmärtää toimenpiteiden tarkoituksen.

Näiltä sivuilta saat tietoa Metsäalan luonnonhoitokortin sisällöstä ja suorittamisesta. Löydät myös oppilaitosten ja metsäkeskusten yhteystiedot, jos haluat hankkia itsellesi Metsäalan luonnonhoitokortin.

Lataa tästä Metsäalan luonnonhoitokortista kertova PDF-esite.

Metsäalan luonnonhoitotutkinto (ns. Tikkatutkinto) uudistettiin vuonna 2008 Metsäalan luonnonhoitokortiksi. Metsäalan luonnonhoitotutkinnon vuosina 1997–2008 suorittaneet voivat hankkia Metsäalan luonnonhoitokortin osallistumatta uuteen osaamiskokeeseen. Voit tilata kortin suoraan Tapiosta.

Kysy lisää: Kalle Vanhatalo, Tapio, puh. 020 772 9203, etunimi.sukunimi@tapio.fi


Päivitetty: 09.01.12
-->