Hej,

Skogreflexen innehåller igen mycket nytt, som jag tror att du har glädje av. Ta dig en titt!

Julpyssel
Nu är det inte långt till julen och det börjar bli dags att göra julpynt och julkort. Tack vare vårt samarbete med pysseltidningen Taikalehti, har vi igen kunnat öka utbudet på julpyssel. Materialen som används i pysslen är naturnära.
http://www.metsavastaa.net/julpyssel

Julklappar
Ännu är det gott om tid att tillverka julklappar, som t.ex. servettringar eller ett halssmycke åt mamma eller mormor och en nyckelbricka åt pappa eller morfar.
http://www.metsavastaa.net/slojd

Kolet i pulpeterna i klassen
Världens skogar har den unika egenskapen att de tar upp koldioxid från luften och lagrar den, både i den växande skogen och i de produkter av trä och papper som kommer från skogen. Hur mycket kol finns t.ex. lagrat i pulpeterna i klassen?
http://www.metsavastaa.net/kolet-i-pulpeterna

Skogsprodukter runt omkring oss
Vår skogs- och träförädlingsindustri förser oss med produkter som är viktiga både för vårt dagliga liv och för vårt lands ekonomi. Låt eleverna gå runt i klassrummet och undersöka vilka föremål som ursprungligen kommer från skogen.
http://www.metsavastaa.net/skogsprodukter-runt-omkring-oss

Från frö till gigant

Ett granfrö är inte särskilt stort. Finlands största gran växer i Punkaharju och den är 46 meter lång. Vad betyder den här längden egentligen? Här får du tips på hur du kan åskådliggöra hur ett litet frö kan bli ett jättestort träd.
http://www.metsavastaa.net/fran-fro-till-gigant

Fridfull Jul och Gott Nytt År!

Gerd Mattsson-Turku
webbredaktör

Uppdaterat: 12.12.11
-->